Petterin tarina

Olen Petteri Nikki. Arkkitehti, sarjayrittäjä, harrastelija-kestävyysurheilija ja perheenisä.

Tiesin jo 7-luokalla haluavani arkkitehdiksi. Piirsin ensimmäisen omakotitalon pohjapiirustuksen 12-vuotiaana. Ajatus arkkitehdin ammatista painui kuitekin jonnekin taka-alalle vuosikausiksi viimeistään kun valinta taide- ja luonnontiedelukion välillä kallistui luonnontieteen puolelle oikeastaan hetken mielijohteesta.

Taaksepäin ajatellen se oli kuitenkin uskomattoman viisas valinta. Kohtalainen lukiomenestys ja jonkinlainen matemaattinen lahjakkuus takasivat opiskelupaikan teknillisen yliopiston konetekniikan osastolla. Aika varhain mielenkiinto suuntautui koneensuunnittelun sijaan tuotantotalouteen – ja toisena opiskeluvuonna edelleen arkkitehtuuriin.

Kävin kaksi kertaa kokeilemassa pääsykokeissa – laihoin tuloksin. Onneksi olin naapurilaitoksen opiskelija – sain osallistua arkkitehtiosaston kursseille ja tulin hyväksytyksi varsinaiseksi opiskelijaksi hyvän opintomenestyksen perusteella. Pääsin siis tavoitteeseeni, mutta ei ehkä ihan perinteisellä kaavalla. Koskaan ei kannata antaa periksi!

Olen työskennellyt isoissa konsulttitoimistoissa ja virkamiehenä. Ajatus yrittäjyydestä kypsyi vähitellen, ensin viran hoidon ohella pientä ”firabeliä”, reilun vuoden jälkeen heittäydyin kokoaikaiseksi yrittäjäksi. Toiminta on siitä kasvanut vähitellen, nyt yhdeksän vuoden taipaleen jälkeen porukka on 12-henkinen ja toimipaikkoja on 3.

Omien rajojeni jatkuva kokeilu alkaa olla jo elämäntapa. Tämä blogi on osa omaa eksperimenttiäni. Muita esimerkkejä ovat mm. retkeilysuunnistus eli Rogaining ja Jukolan viesti.