WEEK 7 #covid-19

Viikko alkoi tarjousrypistyksellä läpi maanantain myöhäisillan jatkuen tiistain aamukuudesta päättyen klo 11.59 tarjouksen jättämiseen. Määräaika oli klo 12.00…

Hämmentävää, miten nopeasti tulee tunne siitä, etteivät asiat olekaan hallinnassa. Kun sulkeutuu muulta maailmalta jonkin yksittäisen asian vuoksi sen onnistumisen varmistamiseksi, tulee kääntäneeksi selkänsä kaikelle muulle. Ihmiset ovat tottuneet siihen, että asioihin reagoidaan – jos ei heti, niin saman päivän aikana. Ehdoton takaraja odotuksille on seuraava aamupäivä. Monet ehtivät jo soittaa perään. Meistä ihmisistä on tullut kärsimättömiä. Kaikki mulle heti nyt.

Loppuviikko meni tässä seitsemän viikon aikana muotoutuneella rutiinilla luurit korvilla palavereissa ja lasten kanssa läksyjä läpikäyden. Olen huomannut, että talomme ei ole suunniteltu pandemiaa ajatellen. Makuuhuoneet toki ovat erotettuja, mutta muutoin oleskelutilat ovat varsin avoimesti yhteydessä toisiinsa. Lapset tekevät koulutyönsä omissa huoneissaan, mutta me vanhemmat häiritsemme toisiamme, vaikka työskentelemme eri kerroksissa. Ehkä pandemialla on vaikutuksia asuntosuunnitteluun yleisemminkin, kun etätyöstä tulee enemmän standardi ja aikaa vietetään kaiken kaikkiaan enemmän kotona.

Loppuviikosta tuli hallituksen päätös, että kouluja ryhdytään avaamaan 14.5.2020. Fyysisen terveyden ja turvallisuuden kannalta tunnelmat ovat ristiriitaisia, mutta työminäni ottaa tiedon vastaan helpottuneena ja avosylin. Viimeisten seitsemän viikon aikana keskittymistä vaativa ajatustyö ja ongelmanratkaisu on ollut monin paikoin mahdotonta jatkuvien häiriöiden vuoksi.

Olen pitänyt palavereja mm. saunassa istuen, ja tiedän että samaan on turvautunut moni viime viikkoina. Täytyy sanoa, että sauna on hyvä paikka pitää etäkokouksia. Ainoa heikko puoli on istumismukavuus. Kävelypalavereja etänä en ole vielä kokeillut, sillä olen päätynyt tilanteeseen, jossa olen käytännössä aina kokouksen sihteeri. Muutenkin kokoukset ovat melkein aina sellaisia, joissa joko tehdään muistioita, tai esitellään aineistoja ja kirjataan niihin tehtäviä muutoksia.

Grynderipuolelta on jo jonkin aikaa kuulunut viestiä, että kaikki ostajat eivät halua saunaa uusiin asuntoihinsa. Saunoilta vapautuva tila voitaisiin korvata työtilalla, joka olisi vielä äänen puolesta eriytettävissä muusta huoneistosta. Näkisin mielelläni myös korttelikohtaisten työtilojen yleistymistä isoissa kaupungeissa. Tämä tukisi myös muuta palveluverkostoa, kuten kahviloita, kampaamoita, ravintoloita sekä muita kivijalkakauppoja ja palveluja.

Myös lapset, ainakin vanhempi heistä, haluavat jo palata kouluun. Meille vanhemmille se tuo työrintamalla huomattavaa helpotusta, vaikka mikään muu ei muuttuisikaan. Samalla nousee huoli lasten turvallisuudesta, vaikka kovasti vakuutellaan että lapset eivät ole kovin alttiita saamaan tartuntaa tai merkittävästi levitä sitä.

Kuka osaa sanoa kumpi ratkaisu lopulta on oikea?

Kuva: Lomamuistoja Kanarialta. Olemme aina matkustaneet paljon, mutta yleinen ympäristöherääminen on saanut meidätkin pohtimaan vastuullisia valintoja matkailussa. Siitä huolimatta veri vetää maailmalle, eikä koronasulku ainakaan auta asiaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s