WEEK 6 #covid-19: Dinneri

Meillä on perheen kanssa ollut tapana käydä säännöllisen epäsäännöllisesti perjantaisin työviikon päälle ulkona syömässä. Lomilla tulee niin ikään luonnollisesti syötyä ulkona. Selvästi nuo ovat olleet lapsille merkityksellisiä hetkiä, sillä meillä syödään nykyään säännöllisesti kunnon dinneri. Kolmen ruokalajin illallinen, keittiömestarin erikoisineen kaikkineen.

Kaikki alkaa Menun laatimisella. Siinä on itseoppineen kotikokin mielikuvitus koetuksella, kun kehittelee juttuja niistä aineista mitä kaapeista sattuu löytymään. Lapset ideoivat innolla mukana, kumpikin vuorollaan. Ja vuorollaan kumpikin vanhemmista joutuu tuleen keittiössä.

Cocktail-lasit eivät ole koskaan olleet meillä niin ahkerassa käytössä kuin nyt. Onneksi netistä löytyy hyviä mocktail-reseptejä ja ne ovat oikeasti hyvän makuisia aikuiseenkin makuun.

Samalla kun kokki valmistelee alkumaljat, kirjoittaa tarjoilija menu-kortit ja kattaa pöydän. Lautasliinojen kulutus on kasvanut huomattavasti nyt menneen kuuden viikon aikana. Asiakkaatkaan eivät pääse helpolla, sillä ravintolaan pitää saapua asianmukaisesti pukeutuneena. Onpa sitä kertaalleen joutunut vetäisemään skragan kaulaan, kun tarjoilija oli sitä mieltä, että ilman ei ole pöytään asiaa.

Meillä on koko perhe ollut innolla mukana, ja tuo on ollut hauskaa yhdessä tekemistä, mikä on ollut lapsillekin mieluisaa. Yhdessä kokkaaminen on tuonut piristystä korona-arkeen ja vaihtelua iltapalarutiineihin. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Mitä enemmän satsaatte, sen enemmän tuosta saa irti. Tässä linkki somessa paljon pyörineeseen videoon, missä kaikki tehdään viimeisen päälle.

Mutta varoituksen sana: Kun vedät tuota kolmatta iltaa peräkkäin, niin alkaa kyllä hapottaa. Siinä saa kuitenkin tunnin sinkoilla keittiössä sykkeet tapissa. Eli kannattaa sopia lasten kanssa pelisäännöt ravintolaillallisten järjestämisestä etukäteen.

Hyviä ravintolahetkiä!

Tänään ohjelmassa pojan ideoima meny
Jälkkäri syntyi tähteeksi jääneestä mokkapalasta, jäätelöpuikosta, vaniljakastikkeesta ja nonparelleista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s