WEEK 5 #covid-19

Tynkäviikko takana. Tämähän alkaa sujua. Videoneuvottelut ovat jokapäiväinen osa työpäivää, ja niissä ei ole enää kenellekään mitään ihmeellistä. Viimeisetkin analogistit toimistolla ovat joutuneet loikkaamaan digiin.

Selvästikin alkujärkytyksesttä on toivuttu ja nyt ajatukset alkavat ohjautua enemmän siihen, miten rakennetaan asiantuntijapalvelun myynti etäkokousten ja digitaalisen viestinnän varaan. Siinä on minun seuraava henkilökohtainen digiloikkani otettavaksi. Suurin osa tekemästäni myynnistä on aina perustunut henkilökohtaiseen myyntityöhön. Vaikka olen suhtautunut uuteen teknologiaan avoimin mielin, kokeillut montaa asiaa liiketoiminnassa, niin myynti tapaamisten kautta on ollut itselleni luontevin.

Kehittelin viime viinloppuna idean työpäivän, perhe-elämän ja kotikoulun yhdistämisestä. Nyt on ensimmäinen viikko uutta rutiinia takana. Nyt myös työrauhan ja perheen arkirytmin osalta tuntuu siltä, että oikea ura on löytynyt. Rytmitän työpäiväni periaatteessa kolmeen jaksoon: Aamutunti – Aamupäivä – Iltapäivä

Aamutunti: Nousen aamulla 06.15-6.45 ja teen töitä tunnin-puolitoista ennen kuin muu perhe nousee. Sitten laitan lapsille aamupalan. Vaimo on tällä viikolla hoitanut pääosin läksyjen ohjeistamisen, mutta sekin yleensä mahtuu aikatauluun aamupalan päälle ennen kuin palaan koneen ääreen.

Aamupäivä: Olen ajoittanut aamupäivään toimistopalaverit ja työnohjausta eri toimipisteissä. Joukkoon mahtuu myös asiakapalavereja. Työskentelen n. 10:30 asti, eli noin 2 tuntia. 10:30-12:00 olen varannut lasten koulunkäynnin ohjaukseen, ruoanlaittoon, ulkoiluun – tai mihin ikinä lasten kanssa, millä saan varmistettua työrauhan iltapäivään.

Iltapäivä: Asiakastyön pääpaino on iltapäivässä, johon mahtuu 2-3 kokousta. Kun lapset ovat aamun käyneet koulua ja touhunneet muiden askareiden parissa, iltapäivällä voidaan sitten sallia viihdelaitteet ja pelailu, millä digiajan vanhempi saa ostettua itselleen pienen hetken lisää työrauhaa. Selkeä rytmitys on myös vähentänyt vääntöä laitteiden käytöstä.

Meillä on työyhteisössä käytössä periaate ”jos kalenterissasi on valkoista, sen ajan saa varata”. Yllä kuvatun rytmityksen onnistumisen takaamiseksi olen tehnyt toistuvan kalenterivarauksen kesäkuun alkuun asti, millä blokkaan enimmät palaveripyynnöt. Olen myös kertonut lapsille, että tuo 10:30-12:00 on se hetki, kun iskällä on aikaa heille. Edelleen tulee ajoittaisia keskeytyksiä, kun on jokin maailman tärkein asia, joka ansaitsee tulla kuulluksi aivan-juuri-heti-nyt-välittömästi-eikä-se-voi-mitenkään-odottaa. Onneksi kuitenkin vähemmän.

Alkuviikkojen ahdistus ja paineen tunne ovat painuneet tällä viikolla taka-alalle. Edelleen huoli tulevasta työkannasta on akuutti, mutta tällä viikolla on tuntunut siltä, että tilanne on jollain asteella hallinnassa. Pääasia on, että nyt on ollut fokus kohdallaan ja voimia ajatella asiaa eteenpäin.

Matka eteenpäin ei ole helppo. Mutta monesti tie eteenpäin on sellainen, minkälaiseksi sen etukäteen kuvittelet. Ajatellaan hyviä asioita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s