Matkalla.

Reykjavik, 4 elinikäistä ystävystä ja pitkä viikonloppu. Taas vuotuinen keikka takana, akut ladattuna loppukevääksi ja monta kokemusta rikkampana. 

Pysähdyin miettimään sosiaalista viitekehystä ja sen merkitystä yrittäjänä, ihmissuhteissa, jaksamisessa, uudistumisessa sekä ammattitaidon kehittämisessä.

Vajaat neljä vuotta sitten perustimme yhteisen ravintolaillallisen päätteeksi yhteisön, jonka toiminta ponnistaa yhteisestä opiskeluaikana tehdystä road tripistä. Tuolla matkalla on meille jokaiselle erityinen merkitys ja kaipa sen voi todeta vaikuttaneen osaltaan myöhempiin tekemisiin vuosien varrella.

Nyt, neljä vuotta myöhemmin siitä on tullut paitsi pitkä viikonloppu parhaiden kavereiden kanssa, myös henkireikä hektiseen arkeen yrittäjänä. Matkalla -yhteistö on viitekehys, jossa jokainen voi olla oma itsensä ilman arjen roolin kahleita. Vaikka aitous kuuluu nykypäivän markkinointiin niin henkilökohtaisissa kohtaamisissa kuin sosiaalisessa mediassa, tuskin kukaan meistä avaa aivan kaikkea kaikkien nähtäväksi. Tuona yhtenä pitkänä viikonloppuna ruoditaan niin parisuhteet, urheiluharrastukset kuin ammatillinen puoli. Viikonloppu on myös sparrausfoorumi, missä annetaan ja saadaan avointa palautetta. Se mahdollistaa myös tietynlaisen luottamuksellisen benchmarkkaamisen, vaikka jokainen meistä toimii täysin erilaisilla toimialoilla ja erilaisissa tehtävissä erikokoisissa yrityksissä.

Kun mietin tuon nelikon tapaamisten suurta merkitystä itselleni, tulin siihen päätelmään, että jokainen meistä tarvitsee edelläkuvatun kaltaisen turvasataman. Kaikkia paineita ei voi purkaa kotona, ja tiettyjen asioiden ymmärtämiseen tarvitaan henkilö, joka on vastaava koulutustausta ja kokemuspohja.

Matkalla -yhteisön hienous on, että siinä jokainen antaa itsestään muille ryhmän jäsenille myös siten, että matkan kohteen ja siellä tehtävät asiat suunnittelee vuorollaan yksi ryhmän jäsenistä. Kohteseen ei ole veto-oikeutta. Muut ryhmän jäsenet antavat vahvan mandaatin kulloinkin vuorossa olevalle. Sillä on yllättävän suuri merkitys matkan rentouttavaan ja elvyttävään vaikutukseen, että voit vain ilmestyä paikalle ennakkoon ilmoitettuun aikaan ennakkoon ilmoitetuissa varusteissa kun joku muu on hoitanut miettimisen ja selvittämisen puolestasi.

Tämän vuotinen Matkalla-yhteisön kokoontuminen ja sen aikana käydyt keskustelut laukaisivat yrityksessäni kehittämisprosessin, jonka ensi askeleet otettiin tänään. Yrityksen kevättapahtumassa käynnistettiin yrityksen vision pohdinta koko henkilöstön voimin. Post-it lapuille kertyi useita hienoja syitä, miksi meidän porukkamme jaksaa päivästä toiseen puurtaa eteenpäin.

Suosittelen jokaiselle (erityisesti yrittäjille) oman ”Matkalla -yhteisön” kokoamista. Anna ystävillesi kolme kertaa neljästä valta päättää. Takaan, että et tule katumaan sitä.

Ja äijät, kiitos. Taas kerran.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s